Apparences België

Zeg vaarwel aan uw dubbele kin zonder chirurgische ingrepen!

Dr JÉRÔME GARBAY MÉDECIN ESTHÉTIQUE LIÈGE

Of uw dubbele kin nu het ge- volg is van een gewichtstoename, een huidverslapping die aan ouderdom te wijten is of een genetische oorsprong heeft, het is een feit dat zowel mannen als vrouwen met het probleem te kampen hebben. Dit onesthetisch fenomeen is een ophoping van vet onder de kin die een grote rol speelt in de verouderingsperceptie van het gezicht. Dit opgehoopt vet leidt naar het verlies van de mandibulaire lijn en naar een verouderd of verzwaard uiterlijk.

 

1. WELKE NIET-INGRIJPENDE TECHNIEKEN OM HET GEZICHTSOVAAL
TE BEHANDELEN?

 

Heel wat niet-ingrijpende heelkundige methodes werden ontwikkeld om vet onder de kin weg te werken en die winnen aan populariteit. De lipolyse- methodes door injectie, zoals de mesotherapie en injecties

met fosfatidycholine worden al meer dan tien jaar toegepast. Na het enthousiasme van het begin hebben deze therapieën aan popu- lariteit verloren door hun gebrek aan efficiëntie en hun ongewenste neveneffecten.

Niet zo lang geleden heeft een deoxycholinezuurformule, Belkyra®, een goedkeuring van de FDA ge- kregen voor de reductie van het vet onder de kin, maar de behan- deling is weinig comfortabel voor de patiënt: 4 tot 6 beurten met een 50-tal injecties per beurt.

De cryolipolyse: een gecontroleerde behandeling door middel van koude om de onderhuidse adipocyten aan te tasten op een niet-ingrijpende manier, heeft zijn efficiëntie bij de vetvermindering onder de huid aan- getoond en werd kortelings beves- tigd voor de behandeling van het vet onder de kin via een speciale applicator.

Deze techniek blijkt comfortabeler te zijn voor de patiënt:

  • › De applicator wordt onder de kin geplaatst met gel en beschermdoekjes.
  • › De sessie duurt 45 minuten met enkel een gevoel van een lichte aspiratie.
  • › Het resultaat is definitief.

Ik gebruik een Franse cryolipolyseuitrusting, CRISTAL van Deleo, die over klinische studies beschikt en het CE- medisch label bezit. Er bestaat een handstuk AGATE, dat ont- worpen werd om kleinere zones te behandelen zoals een dubbele kin.

 

2.WELKE ZIJN DE GOEDE PATIËNTEN-INDICATIES OM EEN DUBBELE KIN TE BEHANDELEN ONDER MEDISCHE CRYOLIPOLYSE ?

 

Het vet onder de kin moet goed zichtbaar zijn; de huidplooi moet meer dan 10mm zijn. Contraindicatie: cryoglobulinemia.

3. WELK RESULTAAT KAN MEN VERWACHTEN, IN HOEVEEL TIJD?

 

Men observeert een vermindering van 20% tot 30% van de dubbele kin en een verstrakking vanaf de derde week tot twee à drie maanden. Twee sessies zijn over het algemeen voldoende, over een of twee maanden. De neveneffecten zijn eenvoudig

Voor – Na 1 sessie met een lichte gevoeligheid van de behandelde zone gedurende enkele dagen en een mogelijkheid op hematomen. De ledluminotherapie kan de herstellingstijd inkorten.

 

image

4. WAT ZIJN DE BEPERKINGEN?

 

Bij sommige oudere patiënten kan als gevolg van de behandeling een aanhoudende huidverslapping aan-

Resultaat na 1 maand blijven of er kunnen prominente pla- tysma- banden verschijnen.

Er moeten dan andere technieken worden toegepast (radiofrequentie, botilinumtoxine, gefocaliseerde ultrasonen).

image

5.ZIJN ER ANDERE KLEINE ZONES DIE MEN MET DE MEDISCHE CRYOLIPOLYSE KAN BEHANDELEN (AGATE- SYSTEEM) ?

 

De kleine cryolipolyse- applicator laat ons toe om precieze zones te behandelen zoals de knie, de pseudogynaecomastie, de onderkant van de armen.

 

Met dank aan Dr Garbay voor zijn vriendelijke samenwerking. Centre Nutriesthétic
Boulevard de Douai 68/1

4020 Luik
Tel. +32(0)434 266 51