Apparences België

De eerste, niet chirurgische lifting

DR Susanne Hausdörfer – DERMATOLOGUE – HAMME MILLE – BELGIQUE

De gefractioneerde radiofrequentie Legato is een uitstekend alternatief voor de chirurgische lifting voor patiënten die absoluut een operatie willen vermijden. Het is één enkele behandeling die onderverdeeld wordt in vier verschillende stappen.

De eerste stap is een LED-behandeling, rood licht en IR, die pijnloos en aangenaam is en dient om de vorming van oedemen te vermijden die meestal voorkomen na dergelijke behandelingen.
Daarop volgt een zogenaamd ‘ablatief’ gedeelte waarbij 30% van de te behandelen oppervlakte verpulverd wordt, net zoals bij een sessie met een CO2-laser.

Dit deel van de behandeling is heel onaangenaam, zelfs al is de interventie kort, en moet men voorafgaand een anestheserende crème aanbrengen. Deze stap vernieuwt de huid en werkt de rimpels weg.

De volgende stap van de behandeling bestaat erin de weefsels op te warmen door heen- en-weer bewegingen te maken met een ander handstuk.
Dit deel is onaangenaam, maar niet pijnlijk. Het stimuleert de eigen collageensynthese en zal dus vanzelf de behandelde zone liften. Het lift-effect begint de tiende dag na de behandeling en duurt verschillende maanden tot een maximaal effect.

De vierde stap van de behandeling bestaat uit het aanbrengen van onverknoopt

hyaluronzuur, dat gemakkelijker door het weefsel wordt opgenomen, op de te behandelen zone, en die te laten indringen in de putjes die veroorzaakt werden door de ablatieve behandeling……